donderdag 17 september 2015

Marie-Line

Regelmatig krijgen we een mailtje van Marie-Line (het nieuwe meisje dat in januari naar onze klas komt).  Omdat haar ervaringen in Brazilië zo anders zijn dan bij ons, vroeg ik aan de ouders of ik haar belevenissen op de blog mocht plaatsen.  Misschien heeft uw kind de behoefte om er thuis nog over te praten en dan is het gemakkelijk als u ook weet waarover het gaat.
Hieronder de eerste mail van haar mama.

Dag juf Laure en juf Leen,
Wat leuk om nu reeds bij de klas betrokken te worden. 
Marie-Line is heel enthousiast.

Hier gaat Marie-Line naar een Braziliaanse school, Faria Brito. Het schooljaar loopt van midden februari tot midden december. Iedereen is in uniform. Er wordt les gegeven van 7u30 tot 12u, 5 dagen per week. In de namiddag gaat Marie-Line naar de buitenschoolse opvang. Na het middageten hebben ze 2 activiteiten ( kunst en toneel of zwemmen en capoeira of turnen en ballet) Voor de middagsnack nemen alle kinderen een douche en om 16u halen we de kinderen op. 

Vandaag was er geen school want het is de nationale feestdag van de onafhankelijkheid. Morgen gaat Marie-Line zoals elke dinsdagavond ook nog naar de Rioranjeschool. Samen met een 10 tal andere Nederlandse kinderen krijgt ze er Nederlandse les.
Vorige week nam Marie-Line deel aan de olympische spelen op school. De hele school wordt verdeeld over de leeftijden heen (2 tot 18 jaar) in het gele of het blauwe team. Morgen is het tijd om de medailles uit te reiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten