donderdag 29 oktober 2015

Halloween in Brazilië

Vorige week vroeg de klas via mail aan Marie-Line of ze bij haar ook halloween vieren.  We kregen onderstaand antwoord terug:

Dag juffen en vriendjes,

Net als in België wordt Halloween hier elk jaar een beetje meer gevierd. Vrijdag mogen wij allemaal verkleed naar school komen en gaan we snoep uitwisselen.

In ons condominium wordt Halloween wel heel intens gevierd. Ons condominium bestaat uit wel 100 huizen. Elk huis heeft zijn eigen tuintje, maar samen delen we een speelplein, een voetbalveld een volleybalveld en nog veel meer. 
Het liefst speel ik uiteraard op straat. We lopen allemaal elkaars huis in en uit. Elk huis heeft een telefoon in de keuken om te bellen naar de andere huizen. Zo weten onze mama's waar we zitten.

We zijn al in volle voorbereiding van Halloween. Iedere dag is er wel weer een ander huis versierd.  Elke avond als we terugkomen van school zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken. Nog 5 keer slapen en dan is het grote feest. Alle kinderen en volwassenen zijn verkleed en van zodra het donker is gaan we van huis tot huis achter snoep.

Ik stuur alvast een foto van ons condominium  aslook een paar foto's van het Halloween feest van vorig jaar. 

groetjes,
Marie-Line
Geen opmerkingen:

Een reactie posten