woensdag 3 februari 2016

Braziliaanse gerechtjes

Vorige week maakten we onze eerste Braziliaanse specialiteit: popcorn.  Inderdaad, net zoals wij eten ze in Brazilië ook heel graag popcorn.  We besloten om ze zelf te maken in de klas.  Het was de beurt aan Nicolas om kok te spelen.  Nicolas maakte heerlijke popcorn met zout en met suiker.  Wanneer het "poppen" begon mocht hij de klasgenootjes roepen om te komen kijken.  grappig hoe de popcorn uit onze hoge kookpot wipt.
De verse popcorn smaakte heerlijk.  Op de foto's ziet u yoghurtpotjes.  We hebben de popcorn niet vermengd met Yoghurt.  De potjes deden enkel dienst als popcornbakje.

Foto's volgen  


Vandaag maakten we onder de deskundige leiding van Thaynara en mama Marie-Astrid brigadeiros.  Heerlijke Braziliaanse snoepjes.  Marie-Line en Rosalie waren de enige die nog niet gekoot hadden dit schooljaar, dus vandaag was het hun beurt.  Ook Casper en Maité mochten voor de tweede keer dit jaar hun mouwen opstropen.  Eerst werd het mengsel in pot klaargemaakt, daarna mochten de kleuters het mengsel goed omroeren terwijl het op het vuur opwarmde.  Wanneer het te warm werd nam Thaynara de taak over tot het mengsel de wenste dikte had.  Toen moest de pasta wat afkoelen en begon het grote werk voor de kinderen: balletjes maken en in strooisel rollen om te versieren.  In Brazilië wordt officieel hagelslag gebruikt maar omdat het bijna carnaval is had  mama Marie-Astrid ook voor grappige versieringen gezorgd.
Op het einde van de voormiddag konden we reeds proeven: heerlijk!  En we hebben er nog over voor morgen!
Wie graag in de krokusvakantie zelf eens aan de slag gaat...hieronder vind je het recept.

Ingrediënten
Opbrengst: 20 brigadeiros
·         3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
·         15 gr boter
·         1 blikje (397 gr) gezoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  › Klaar in:50min 
  1. Meng cacao, boter en gecondenseerde melk in een middelgrote steelpan en zet op middelhoog vuur. Laat koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik wordt, na ongeveer 10 minuten.
  2. Haal van het vuur en laat afkoelen. Vorm kleine balletjes van het mengsel en rol ze in de hagelslag. Bewaar in de koelkast tot gebruik.Foto's volgen  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten