donderdag 18 februari 2016

het cijfer- en letterwinkeltje

Maandag zijn we gestart met het cijferwinkeltje (= boekje).  Morgen komt ook het letterwinkeltje aan bod.  Daar zullen we ook nog de komende week rond werken.
Spulletjes die te maken hebben met cijfers en letters zijn natuurlijk weer welkom in de klas.  Zoek het  niet te ver: een wekker,een sporttruitje, een telboek, een geboortekaartje, een letterboek,...
We telden reeds de stippen op lieveheersbeestjes en kleefden ze op in een telrij van 1 naar 10 zwarte stippen.  In de klas staat een echte cijferwinkel net zoals in het boekje.  De kinderen in de poppenhoek kunnen daar cijfers kopen.
De kinderen leerden ook reeds het allereerste schrijfpatroon (er zijn er in het totaal zes).  Eerst leerden de kleuters het in het groot op de speelplaats met krijtjes.  Daarna werken we steeds kleiner en fijner.  Uw kind zal telkens het afgewerkte bundeltje meekrijgen naar huis.

In de godsdienstlessen hadden we het al over de campagne van broederlijk delen.  De affiche werd goed uitgelegd: de arme boeren uit Colombia worden van hun grond weggejaagd door de rijke man die met zijn kraan andere plannen wil uitvoeren met de grond.
Zoiets kan niet.
Onze school wil ook een centje bijdragen met de wandeltocht binnenkort en de koffiestop.  In onze klas staat een spaarpotje klaar.  Tijdens de vastenperiode willen we extra aandacht hebben voor mensen die het niet zo goed hebben zoals wij.  Tijdens die periode willen de kleuters graag een centje verdienen door bv. de tafel te dekken of de vaatwas te legen,..
Het kan ook door het snoepje te laten en er een centje voor te krijgen.  Die centjes worden verzameld in onze spaarpot en zal geleegd worden op de dag van de wandeltocht.  Er zit reeds 70 cent in onze pot!
Deze acties zijn natuurlijk vrijblijvend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten