dinsdag 26 april 2016

Week 18 april - 22 april 2016

Deze week was het de laatste week dat juf Liesbeth bij ons in de klas was.
Op vrijdag zouden we een afscheidspicknick houden met lekkere koekjes en een drankje.

De koekjes bakten we natuurlijk zelf!
De kinderen moesten hiervoor bloem en suiker afwegen, mixen met de mixer, kneden en als laatste ook met vormpjes koekjes uitsteken. Juf Liesbeth nam de koekjes mee naar huis om ze af te bakken. Het was dus spannend hoe het eindresultaat zou zijn!

Op vrijdag was het eindelijk zover. De kinderen hadden er de hele week naar uitgekeken. Enkele kinderen brachten zelfs een picknicklaken mee! Omdat het slecht weer was konden we jammer genoeg niet buiten picknicken, maar we maakten het binnen minstens even gezellig! De koekjes werden goedgekeurd en ook de grenadinedrankjes smaakten.

Deze week gingen we ook aan het werk met gips. We moesten natuurlijk het gips eerst maken. Het werd een echt boeltje, maar de kinderen hadden dolle pret! Met hun voet maakten ze een afdruk in een laagje klei, waarna het gips erover werd gegoten. Wanneer alles droog was trokken de kinderen het laagje klei van het gips af en gaven ze de afdruk een mooi kleurtje.

Op donderdag gingen we op uitstap naar Bulskampveld. We doorliepen er het educatieve pad 'Beestenbuurt'.
Via verschillende opdrachten en spelletjes leerden de kinderen de verschillende dieren in het bos kennen. Welke dieren wonen er in het bos? Waar maken ze hun nest? Wat eten ze? Welke vijanden hebben ze?... De kinderen leerden daarnaast ook respectvol om te gaan met de natuur en de dieren en konden de natuur met al hun zintuigen beleven.

Ten slotte kregen we op vrijdag ook bezoek in school van twee ambulanciers en een echte ambulance! We kregen een rondleiding in de ambulance en de ambulanciers demonstreerden ook hoe ze iemand precies in de ambulancewagen leggen. Het was heel erg interessant en de kleuters waren één en al oor!
De ambulancier liet ook de sirene eens horen, wat ging dat luid...

Hieronder de links naar de verschillende foto's:
Koekjes bakken en picknick https://goo.gl/photos/kNuauwg8MKkTXLez5
Werken met gips https://goo.gl/photos/i8djKCXabHenQiU86
Uitstap naar Bulskampveld  https://goo.gl/photos/v7cBxeir55Mf36gP9
Ambulance op bezoek  https://goo.gl/photos/mf633uDyBWVfrhNJ7
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten