zaterdag 2 april 2016

Week 21 maart - 25 maart 2016


Deze week kregen de kinderen de kans om een eigen stop-motion filmpje te maken. Ze gingen enthousiast aan de slag. Eén kleuter nam de Ipad, de anderen zorgden voor een decor en een scenario. Ze maakten onderling afspraken en gingen als een echte filmploeg aan het werk!

Enkele voorbeelden van de gemaakte filmpjes:


We deden ook verschillende proefjes met eieren:
- Hoe kun je een eitje laten rechtstaan?
- Welk eitje blijft het langst draaien, een gekookt ei of een gewoon ei?
- Hoe kan je een eitje doen drijven/zweven in water?
...
De kinderen testten van alles uit en gingen op zoek naar een antwoord.

De kinderen experimenteerden deze week ook met scheerschuim en verf. Wat een kliederboel was dat! Maar de kinderen vonden het alvast heel leuk om te doen.  Ze mengden het scheerschuim met de verf en trokken er kronkeltjes in met een stokje. Vervolgens werd een wit blad (in de vorm van een ei) erop gelegd. Met een trekker werd het overige scheerschuim weggenomen en tadaaaaa! Het resultaat waren fleurige paaseitjes die een plaatsje vonden aan de paasboom in de klas.

Calimero en Boomer voelden zich ondertussen al helemaal thuis in de klas! Ze werden goed in de gaten gehouden door de kinderen, wat groeiden ze snel! Er waren zelf al eerste kleine veertjes te zien.... De kuikens werden met heel veel liefde verzorgd. Af en toe mochten ze ook eens op schoot, wat was dat een grappig zicht!

Dit is de link naar de foto's:
https://goo.gl/photos/9wbmfyVzTSG62xsAA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten