dinsdag 17 mei 2016

beestig gezond

Reeds een hele week werkten we rond het thema "beestig gezond".  De voedselpiramide wordt er op een speelse manier aangebracht.  Het verhaal gaat over een driehoekig huis met hun typische bewoners.  Zo woont in de kelder broer 1 die houdt van sport, daarboven heb je het theehuis van papa en alles wat met water te maken heeft,  daarboven woont...Laat uw kind maar vertellen.  Ieder kind zal een kopie van het verhaal meekrijgen naar huis.  Op hun eigen boekje moesten ze verschillende details terugvinden en opkleven.  Zo leerden ze hun boekje goed kennen.

Wat was het spannend om een "proevertje" te mogen meebengen voor een vriendje.  Je zag de spanning in hun oogjes en sommige kleuters hadden het heel moeilijk om niets te verklappen.  Het raden ging vlot maar het koppelen aan een bewoner van het huis was een stuk moeilijker.  We hadden dan ook heel wat verschillende soorten proevertjes.
foto's volgen nog.


Op donderdag gingen we (denkbeeldig) bij broer 1 langs.  We fietsten er vrolijk op los op ons fietsparcours.  Een uurtje in de voormiddag en een uurtje in de namiddag.  Het zonnetje was er ook en dat maakte het extra leuk.
foto's volgen nog.

Om papa Sluis tevreden te stellen maakten we een waterkaart.  Daarop kunnen we bijhouden hoeveel water we drinken per dag. Om het meest....

Vandaag gingen we (denkbeeldig) bij oom Veggie langs om groentesoep te maken.  De bouillonblokjes kregen we van broer 3 (hij houdt van olie en vetten).  ieder kind mocht zijn eigen meegebrachte groente snijden en in de soeppot gooien.  We verkregen een heerlijke groentesoep.  Een tas boordevol vitamientjes, want soep is super gezond.  Heel wat kindern kwamen meerdere keren in de rij staan.  kobe is toch echt wel de soepkoning hij heeft vast meer dan 6 tassen soep op.
foto's volgen nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten