zondag 30 april 2017

bezoek in de klas

Op maandagochtend hadden wij Amber uit het 5de leerjaar op bezoek!
Zij toonde trots aan ons hoe zij dwarsfluit kan spelen. Ook had ze nog een klokkenspel mee en een blokfluit. We kregen van Amber een interessante uitleg over hoe alles in elkaar zit en we mochten ook zelf op het klokkenspel spelen!
Amber vertelde ook dat je eerst noten moet kunnen lezen, ze toonde haar boeken aan ons, wat zag dat er moeilijk uit.
Ilana was supertrots op haar zus!

Bedankt voor de leerrijke ervaring Amber!

Ook bezochten we op maandag de kerk om kennis te maken met een heel bijzonder instrument. Meester Danyon (van Kikomo) ging met ons mee en vertelde over het orgel. Wat lijkt een orgel goed op een piano! Wel leerden we dat een orgel geluid maakt door lucht en een piano door snaren. Het orgel kan bespeeld worden door je handen maar ook met je voeten. Ook mochten we luisteren naar een prachtig stukje orgelmuziek. De kleuters waren onder de indruk van dit gigantisch grote instrument.
Bedankt meester Danyon om ons te laten genieten van een stukje orgelmuziek!

Op donderdag hadden we de pappie van Brice op bezoek in onze klas. Hij bracht zijn trompet mee en daar konden wij eens kennis mee maken. We leerden dat het niet gelijk is hoe je blaast op een trompet. Dat mochten alle kinderen uitproberen, na wat oefenen was er al wat klank te horen. Ook de toetsen op de trompet werden besproken, dit is om de juiste noten te spelen. De pappie van Brice had ook een boekje mee met de partituren, wat lijkt dat ingewikkeld. Het was heel fijn om kennis te maken met dit instrument en alle kinderen waren dolenthousiast.
Bedankt pappie van Brice voor deze fijn ervaring! 


Foto's volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten