zaterdag 14 oktober 2017

zoem zoem de geheime koffer

Op 11 oktober trokken we met de hele klas naar Bulskampveld. We waren ingeschreven om daar een module te volgen...een heel geheimzinnige module. Uit het bezoekerscentrum kwam een vrouw met een vreemd wit pak aan. Ze had een hele grote kar mee met daarop een koffer, maar wat daar inzat was nog een geheim. Ze vertelde dat ze een probleem had. Ze was een Imker en de bijen uit de bijenkast waren weggevlogen. Ze vroeg of konden helpen zoeken. Natuurlijk wilden we dat, maar dat kon niet zomaar...we moesten eerst zelf veranderen in een bij om ze te kunnen lokken.
We kregen allemaal een bijenoutfit en gingen toen op stap. Aan de hand van allerlei spelletjes leerden we steeds meer over het leven van de bijen en kregen wij ook meer en meer de taken van een bij.
Ze werd Gilles onze koningin. De belangrijkste bij van de hele korf. Tibo D. werd de dar, een mannetje. Verder regen we nog de poetsbijen, verzorgbijen, wachtbijen en bijen die het voedsel moesten zoeken. telkens aan de hand van spelletjes werden die taken keurig uitgevoerd en mochten enkele kleuters zich verder verkleden met bijpassende attributen. Wanneer we alle taken volbracht hadden mochten we proeven van de honing. Wat was dat lekker! Knappe bijen!

klik op de link voor de foto's

https://photos.app.goo.gl/nufDMl5mSQDqxriD3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten