dinsdag 29 mei 2018

naar de boerderij

Vorige week gingen we brood bakken op de boerderij De Grote Linde. Dat kaderde in ons thema van gezonde voeding.
Bij aankomst wasten we eerst heel goed onze handen, want dat hoort zo als je met voedsel werkt. Daarna kwam er wat uitleg, boerin Leen en boerin Liesbet legden heel goed uit waar de ingrediënten vandaan kwamen en waarvoor het diende. Al gauw gingen we zelf aan de slag. Kuiltje maken in de bloem, melk bijgieten, gist toevoegen,...
En dan...kneden maar. Eerst was het heel plakkerig maar al gauw werd er een mooie bol deeg gevormd. Het deeg moest eerst rijzen en daarna de oven in.

Ondertussen leerden we de boerderij beter kennen. Boerin Leen legde de bouw uit van de koeien, de werking van de koekjesmachine, de haarborstel, hun voedsel, het melken, ...
We mochten ook zelf de koeien eten geven, vers stro geven aan de grote kalfjes en ze borstelen. De kleine kalfjes kregen vers hooi en mochten we met de papfles te drinken geven. Op twee nepkoeien konden we even proberen om ze te melken.
Er waren ook 2 babypoesjes van enkele dagen oud op de boerderij, ook die mochten we even strelen. Wat waren ze nog klein, niet groter dan een colablikje.
Als afsluiter dronken we een lekkere beker warme chocolademelk. Dat smaakte.
Onze broodjes waren ook al klaar, ze roken heerlijk en smaakten ook erg lekker.

Dank u wel aan de mama van Kjëll, de oma van Kjëll, de papa van Audrey, de opa van Emma D. en de mama van Pauline voor het vervoer en de begeleiding van de kinderen.

Foto's volgen nog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten