dinsdag 18 september 2018

Feest

Gisteren ging ons nieuwe thema van start. Feest! We hebben verschillende soorten feesten. verjaardagsfeest, schoolfeest, kerstfeest, sinterklaasfeest, huwelijksfeest,..
In de klas zijn we vooral bezig met ons verjaardagsfeest voor te bereiden. We maken onze groeikroon en zullen volgende week een verjaardagskaart knutselen. De kinderen kregen ook hun eerste contractwerkje. Ze mogen hun werk zelf plannen maar op 27 september moet het om 16 uur klaar zijn. Die datum werd ook op onze kalender aangeduid. Veel kleuters gingen al enthousiast aan de slag en sommigen zijn reeds klaar...
In de godsdienstlessen komt het doopfeest en dan vooral het doopsel volledig aan bod. De kinderen weten waarom er een doopkaars gebruikt wordt en dat er altijd licht genomen wordt aan de Paaskaars. De kinderen weten dat water leven geeft daarom worden kindjes gedoopt met gewijd, zuiver water. De kinderen weten waarom de Priester een hand op het hoofd van het kindje legt, precies als een dakje, ter bescherming. De kinderen weten ook dat een kindje met chrisma een kruisje krijgt om het sterk te maken. Gedoopte mensen zijn christenen.
De kleuters leerden heel wat moeilijke en nieuwe woorden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten