woensdag 19 december 2018

Kerstmis

Na het vertrek van de Sint ging ons nieuwe thema van start: Kerstmis.
Daarin werkte we ijverig verder aan het werkje voor de kerstmarkt. We knutselden ook onze nieuwjaarsbrief en maakten nog een kerstwerkje.
Tijdens de godsdienstlesjes luisterden we natuurlijk naar het prachtige kerstverhaal. Het kerstverhaal blijft voor jong en oud een prachtig verhaal. De komst van Jezus is immers de essentie van Kerstmis.
We werkten ook rond de letterlijk en figuurlijke betekenis van licht en donker. Daarom knutselden we ook een mooi lichtglaasje om te gebruiken in deze donkere tijd.
Natuurlijk moest er in de periode ook kerstfeest gevierd worden in de klas. Het was niet alleen kerstfeest gisteren maar we vierden ook de verjaardag van juf Leen die zondag jarig was. In de tekenhoek gingen de kleuters enthousiast en spontaan aan de slag om een kroon te maken voor hun juf. Wat een samenwerking!
Voor het feest bakten we poffertjes.  Het deeg werd bereid door Fenna, Lukas, Jules en Britt. Wat een speciale ervaring om het deeg te zien rijzen. Het deeg liep bijna uit de pot en stond al helemaal tegen de handdoek die op de pot lag.
Foto's over het feest verschijnen binnenkort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten