donderdag 22 oktober 2015

recept pompoenquiche

Heeft u ook zin om eens te experimenteren met een pompoen dan volgt hieronder het recept dat we in de klas klaarmaakten.  krijgen we dan ook jullie mening te horen?

Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 2 gesnipperde uien
- 3 gesnipperde teentjes look
- 1 theelepel currypoeder (als je de zachte currypoeder gebruikt mag het gerust ook meer zijn)
- 3 eieren
- 1,25 dl. room
- 350 gr.gekookte, gepureerde pompoen (opgelet: 350 gram rauwe pompoen is niet hetzelfde als 350 gr gekookte pompoen want het water dat de pompoen bij het koken verliest moet je weggieten)
- 1 rol kruimeldeeg

Bereiding

- verhit de olie.
- fruit de uien en de teentjes look glazig, voeg de curry toe en bak al roerend nog 1 minuut.
- rol de kruimeldeeg open in de bakvorm en prik er gaatjes in.
- Verdeel het uimengsel op het deeg
- klop de eieren, room, pompoen, wat peper en zout in een grote kom door elkaar en giet het over het uimengsel in de bakvorm.
- bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de vulling stevig is (kan langer zijn volgens de hoeveelheid water dat de gepureerde pompoen nog vasthoudt)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen