maandag 23 april 2018

naar de brandweer

Op vrijdag 20 april 2018 zijn we langs geweest bij de brandweer. Het was een heel leerrijke en vooral heel leuke ervaring!
We kregen antwoord op al onze vragen zoals; Waarom weegt dat brandweerpak zoveel? Zodat de vlammen er niet doorraken en ze niet verbranden. Waarom heeft de ambulance maar aan 1 kant een blauw licht vooraan? Er zijn verschillende modellen van ambulances en deze had maar 1 licht. Het heeft geen speciale functie. Hoeveel brandweermannen of –vrouwen kunnen er in een brandweerwagen? In sommige konden er 6, in anderen 8,… Er waren veel verschillende types van brandweerwagens. De 1 was groter dan de ander.
We hebben allerlei zaken mogen uitproberen. We mochten proberen om kegels omver te spuiten met de brandweerslang. Dat is veel zwaarder dan het lijkt. We konden ook op de brandweerladder tot heel hoog in de lucht. Zo hoog dat we zelfs de kerk van Oostkamp konden zien! We hebben ook de ambulance eens van dichtbij bekeken. Zo zagen we wat er allemaal in de wagen lag achteraan.
We zagen een speciaal bed met 3 riemen aan. Dat bed kon kantelen en naar boven en naar onder gaan. Er stonden ook 2 stoelen bij. Er waren heel veel kastjes in de ambulance. Daarin zat verband, medicijnen, spuitjes, een masker om meer zuurstof te krijgen,plastieken handschoenen,… Kortom allerlei zaken die je in het ziekenhuis ook kon vinden. We mochten ook eens op de knoppen duwen waardoor de lichten en de sirene aangingen.
Daarna zijn we nog eens in de kazerne gaan kijken naar de brandweerwagens.
Wij hebben super veel plezier gehad!

Interessant weetje:
1 brandweerman vertelde ons dat sommige brandweermannen of –vrouwen ook bang zijn om op de brandladder te gaan! Het is niet erg om af en toe bang te zijn van iets want zelfs de stoerste mensen zijn soms eens bang.

Hartelijk dank aan de mama van Kjëll, de mama van Emma D., de mama van Louis en de opa van Tibo D., voor de begeleiding, het maken van foto's en het vervoer!

Foto's volgen nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten