zondag 9 oktober 2016

dieren in de klas

Wat een drukke beestenboel in onze klas!  Omdat het op 4 oktober dierendag is wilden we de dieren eens extra in de kijker zetten op 3 en 4 oktober.  Iedereen die dat wilde mocht zijn dier meebrengen naar school. Sommige dieren bleven er ook slapen. Wie kwam er allemaal op bezoek? De vis van Sterre, Lauren, Oa en Mathis. De kat van Lyandro.  De hond van Lewis, Elise V. en juf Sharon.  De dwerghamster van juf Leen. Wat leerden de kleuters veel nieuwe woorden en weetjes bij.  We konden ook heel wat vragen stellen aan de mama van Elise die op bezoek kwam want zij is dierenarts.  We leerden niet alleen veel bij over de lichaamsbouw van de dieren en de functies van bepaalde delen maar we leerden ook heel wat dierengedrag kennen. Ook de voeding van onze lieve diertjes kwam aan bod.
Juf Sharon had alles mee om haar hond een lekker bad te geven.  En WIJ mochten dat doen!!
Wat was dat fijn.  We gebruikten lauw water om het hondje nat te maken daarna mocht iedereen die dat wou Baloe lekker inzepen.  Wat vond hij dat fijn. Dan nog afspelen en lekker afdrogen.  Baloe vond het ook wel fijn om zich eens lekker uit te schudden in onze klas en zo iedereen nat te spetteren.
In de namiddag mochten we met Baloe spelen, niemand was bang voor het hondje, of voor de andere dieren in de klas. Er werd in die twee dagen heel wat geknuffeld, gestreeld, gekeken, geroken, gevoeld,....

Dank u wel aan alle ouders die het mogelijk maakten om jullie dier beter te leren kennen.

Na het verwennen van de dieren komt ons eigen lichaam aan de beurt met ons thema: "schoon van kop tot teen".


klik op de link voor de foto's.

https://goo.gl/photos/FLPg9JhMY7Uro3HV6
Geen opmerkingen:

Een reactie posten